Mockmill® graanmolens zijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring. In de afgelopen jaren hebben al ruim 200.000 molens hun weg naar zowel de professional als thuisbakker en thuiskok gevonden. Op basis van deze ervaring zijn de molens voorzien van de beste motoren een stevige en stabiele behuizing en topkwaliteit maalstenen.

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je met de Mockmill gaat werken.

Het graan selecteren.
Gebruik alleen gereinigde korrels. Niet gereinigde korrels bevatten kleine steentjes die de maalstenen kunnen beschadigen. Gebruik alleen droge korrels voor het malen. Vochtig graan zal leiden tot de opbouw van een film op de maalstenen. Je kunt deze film eenvoudig verwijderen door een droge korrel te malen. Druk bij twijfel een korrel op een hard oppervlak met de achterkant van een lepel: als de korrel breekt met veel scheuren is het graan droog. Rogge moet worden opgeslagen gedurende ten minste zes maanden na de oogst vóór het malen.

Specerijen en kruiden
De Mockmill verwerkt ook gedroogde specerijen en kruiden, waaronder peper, koriander en meer. Houd er rekening mee dat sommige kruiden, zoals kaneel, mogelijk eerst in kleine stukjes moeten worden gebroken. Om de molen van het aroma van gemalen specerijen te ontdoen maal je eenvoudig een kleine hoeveelheid graan (zoals tarwe of rijst). Gebruik vervolgens deze ‘gearomatiseerde bloem’ om aroma toe te voegen aan uw baksel of sauzen!

Oliehoudende grondstof
Het malen van noten of olieachtig producten zoals sesamzaad, vlas of maanzaad is niet mogelijk. Ook koffiebonen bevatten veel olie, waardoor er een film op de slijpstenen achterblijft. De olie dringt in de maalstenen en maakt deze onbruikbaar.

Categories: Graanmolens