Tarwe kennen we denk ik allemaal wel, een goede basis om mee te beginnen. Net als alle andere graansoorten is tarwe eigenlijk een gras. We gebruiken dan de graankorrel van de grassen.

Meel is het maalsel. Bloem is de aanduiding voor een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan gezeefd zijn. Volkoren(tarwe)meel wordt gemaakt door hele granen fijn te malen. In tegenstelling tot bloem wordt het daarna niet gezeefd, waardoor zemelen en kiemen in het volkorenmeel aanwezig blijven. Volkorenmeel is dus de gezondste keuze. Van tarwe wordt naast meel en bloem ook Cous cous gemaakt. Hier heb je ook een volkoren en onvolkoren variant van!

Toepassing
Tarwe kan gebruikt worden om te wellen of te weken, kan vermaalt worden tot meel en bloem, gebruikt worden in brood, gebak, pasta, cake, koken, et cetera. Tarwe is hierdoor de meest gebruikte graansoort voor veel doeleinden.

Categorieën: Granen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *